Pályázat

a kedvezményezett neve: SZIGET-MELOR Mélyépítő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

a projekt címe: „A SZIGET-MELOR Kft útépítésének fejlesztése”

a szerződött támogatás összege:20 500 000 Ft

a támogatás mértéke: 66,74 %

a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretein belül a Sziget Melor Kft az út, autópálya építés tevékenységének fejlesztése valósul, amely feladat ellátásához szükséges a technológiai háttér folyamatos korszerűsítése és a géppark bővítése. A projekt keretein belül a támogatás igénybevételével egy JCB 2 X LC típusú lánctalpas kotrógépet tervezzünk beszerezni.

A beruházás célja az építési beruházásokhoz (útépítés, járdaépítés, közmű építés, árokkotrás, alapok és tükrök ásása, tavak kotrása, töltések építése, műtárgyak építése, árkok kotrása, átereszek építése) kapcsolódó földmunkák minél hatékonyabb elvégzése. A lánctalpas kotrógép képes a mocsaras területeken föld, vagy más ömlesztett anyag kotrására és mozgatására, kitermelésére vagy elhordására és átrakodására. A nagytömegű földmunkák elvégzéséhez elengedhetetlen gép beszerzése/ fejlesztése, a társaság kapacitásának növelése, a gyorsabb minőségi munkavégzés biztosítása, a vállalkozás fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, valamint a meglévő munkahelyek megtartása/ újak létrehozása.

A jelen projekt által fejlesztendő tevékenység hozzáadott-érték növekedési potenciált jelent, mivel a projekt fizikai befejezését követően a vállalkozás növelni fogja szolgáltatásai színvonalát, nettó árbevételét, személyi jellegű ráfordítását, fenntartja vagy növeli a foglalkoztatott létszámot.

A projekt keretein belül egy új gépet (1 db lánctalpas kotró földmunkagép) kívánunk beszerezni, és új technológiát kívánunk alkalmazni. A beszerezni kívánt gép jelenleg a világ legjobb, leghatékonyabb kombinált földmunkagépe. A beszerezni kívánt gép önállóan is alkalmas olyan méretű és minőségű földmunka végzésére, mint alapásás, föld fejtése, deponálása, tükörkészítés, földfeltöltések készítése stb.

A nagyobb méretű építési beruházásokhoz (útépítés, járdaépítés, közmű építés, árokkotrás, alapok és tükrök ásása, tavak kotrása, töltések építése, műtárgyak építése, árkok kotrása, átereszek építése) a cél feladat megfelelő ellátása miatt nagy jelentőséggel bír és tovább növeli vállalkozásunk piaci pozícióját. A gép beszerzése után cégünk képes lesz az építési munkáinkhoz szükséges földmunkáit elkészíteni, így munkáink tervezhetőbbé és rugalmasan végezhetőbbé válnak, vállalási határidőink rövidülnek.

 

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01061